Zimzograd na novoj lokaciji počinje sa radom 14.12.

12.12.2018.

7.12.2018.

Jelen Pub “DTA” najavljuje izuzetan program u decembru

Lokacija: Gundulićeva 26

5.12.2018.

Klub Mac Tire Pub najavljuje izuzetan program u decembru

Lokacija: Srpska 2-4

Banski dvor program za mjesec decembar

5.12.2018.
Pogledajte mjesečni program događanja u Banskom dvoru.

Repertoar bioskopa

10.12.2018.
Cineplexx Palas - Repertoar -
Repertoar se mijenja svakog četvrtka, a informacije i rezervacije na telefon 051/217-409.
Zima, pravo vrijeme za kino.

Dječije pozorište program za mjesec decembar

1.12.2018.
Pogledajte repertoar Dječijeg pozorišta Republike Srpske za mjesec novembar 2018.

Narodno pozorište Republike Srpske

1.12.2018.
Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta Republike Srpske za mjesec novembar 2018.
Novogodišnja zabava
18. 11. 2018.
Grad Banjaluka je objavio plan za NOVOGODIŠNJU PROSLAVU: Haris Džinović, Željko Joksimović i Željko Samardžić pjevaju na Trgu.
Prema utvrđenom programu, 30. decembra nastupiće Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris Džinović a 1. januara Banjalučane očekuje veliki koncert Željka Joksimovića.
Cilj ovog koncepta je da se u grad privuče što veći broj turista, zbog čega su iz Gradske uprave pozvali hotelijere i turističke agencije da pripreme posebne turističke pakete kako bi Banjaluka nastavila trend povećanog turističkog rasta.
Bez obzira što su starije ovim najavama još nije istekao rok:

Izgradnja jubilarnog 10-tog kružnog toka

17.10.2018.
Preduzeće "Putevi RS" je na svojoj internet stranici objavilo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za projekta izgradnje kružnog toka na ukrštanju istočnog tranzita i ulice Olimpijskih pobjednika, kod budućeg tržnog centra Delta city.
Na stranici se navedi da se ugovor za ove radove dodjeljuje preduzeću "Niskogradnja". Prema informacijama iz tog dokumenta, "Niskogradnja" je ujedno jedina i dostavila ponudu za ovu javnu nabavku, koja je iznosila 2,7 miliona maraka.
Proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova sprovodili su "Putevi RS", koji i vode ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta - kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve grada.
1.7.2018.

Za one koji vole dugoročne planove

Počinje prodaja karata za turističke letove u Svemir... Biznismen i milijarder Džef Bezos i njegova kompanija “Blue Origin” od slijedeće godine će svojim raketama slati turiste u Svemir. Karte za taj let moći če da se nabave već slijedeće godine, najavio je potpredsjednik “Blue Origin”-a Rob Majerson. Zasad se nude rezervacije.
Nije red da Banjalučana nema u svemiru, zato požurite i kaparišite karte. Svi koji to žele neka kliknu na link prema stranici INTERESTED IN RESERVING A WINDOW SEAT? i uvjere se u ozbiljnost ponude.
Sličnu svemirsku atrakciju zainteresovnima je ponudio i Ričard Brenson, još prije 10 godina, preko svoje kompanije “Virdžin galaktik”. On je tada prodao čak 700 karata po cijeni od 250.000 dolara, ali ni do danas turisti na taj let nisu poletjeli. To bi, navodno, trebalo da se dogodi u narednim mjesecima.
14.6.2018.

Najavljena izgradnja novog "Zelenog mosta"

Novoizgrađena kružna raskrsnica kod Rebrovačke crkve i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci svečano su otvoreni. Vrpcu na otvaranju su presjekli Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS i Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS.
Radojičić je najavio i druge značajne projekte. Zajedno sa Vladom RS i preduzećem Putevi RS nastavljamo da radimo nove saobraćajnice. Izgradićemo novi kružni tok na Laušu, dva na Aleji Svetog Save, novu modernu saobraćajnicu u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića. Već radimo u Česmi u Petra Velikog i u Priječanima, a radićemo i u Šargovcu i očekujemo radove na putu Čokori-Saračica. Do kraja godine uradićemo još tridesetak kilometara lokalnih i gradskih i raznih vrsta saobrćajnica u gradu. – kazao je Radojičić.
Uz ove, on je najavio i četvrti krupan projekat – spajanje spoja Istočnog tranzita sa novim Zelenim mostom. Prošle godine prilikom pokušaja rekonstrukcije mosta, utvrđeno je da most više nije za upotrebu. Urađena je revizija, izrađe projekat proveden tender i utvrđen izvođač radova (Prijedor putevi). Radovi su započeti 14.8.2018. a rok za završetak je 150 radnih dana (okvirno oktobar 2018.
Novi most projektovane širine 14 metara sa dvije kolovozne trake uključujući i biciklističku i pješačku stazu, dužine 90 m, trebao bi biti završen krajem ove godine.
mojTim se zahvaljuje posjetiocima portala Blinfo i poziva ih na neki od najavljenih događaja.

Ma ima još nekih al´ ne smijemo da vam kažemo.


Last update oktobar 2018.

 Prilagođeno pretraživanje

I ovdje imate mogućnost pretrage sajta blinfo. Ukucajte - unesite pojam i kliknete na dugmeTraži i ukoliko pojam postoji na sajtu blinfo dobićete spisak topika koji ga sadrže