2.4.2020. niste sami

Veliko interesovanje za dostavu lijekova

Uskoro isti sistem i za seoska područja
Dostava lijekova za osobe starije od 65 godina izazvala je veliko interesovanje naših, starijih sugrađana kojima je ovo jedini način da dođu do prijeko potrebne terapije.
-U početku, bilo je manjih problema u komunikaciji, pošto je riječ o dosta kompleksnom sistemu, ali dostava je od danas u punoj funkciji i građanima se nesmetano dostavljaju lijekovi. Ovim putem, pozivamo sve naše starije sugrađane, kojima su potrebni lijekovi da ostanu u svojim kućama i da iskoriste ovu mogućnost. Dovoljno je samo da pozovu svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj su registrovani, naruče lijekove, i oni će im idući dan biti isporučeni na njihovu adresu – kazali su u Domu zdravlja Banja Luka. Pravo na naručivanje lijekova putem ovog sistem imaju isključivo osobe starije od 65 godina.
Za sada, sistem pokriva urbano područje Banje Luke, s tim da će ovih dana, po identičnom principu, biti omogućena dostava i za seoska područja. Korisnici sistema biće o tome naknadno obaviješteni.
2.4.2020.

Intenzivirani radovi na višenamjenskom objektu na Petrićevcu

U inat krizi
U nastojanju da se, bez obzira na aktuelnu epidemiološku krizu, sačuvaju radna mjesta, ovih dana su intenzivirani radovi na izgradnji višenamjenskog objekta na Petrićevcu, u okviru projekta vrijednog oko dva miliona KM. Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, koje prati ovaj projekt, na budućem objektu mjesne zajednice izgrađena je armirano-betonska ploča, a u toku je zidanje svih vanjskih i pregradnih zidova. Radovi na gradnji ovog objekta nastavljaju se i iduće sedmice.
Istovremeno, na objektu budućeg vrtića, u kojem će biti omogućen smještaj za stotinjak mališana iz naselja, izvode se tesarski i armiračkih radovi, a ploča iznad prizemlja bi trebalo da bude izlivena već iduće sedmice.
Radovi su počeli u novembru prošle godine, a izvođač radova – preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

28.3.2020.

Vanredno stanje "na čekanju"

U Republici Srpskoj proglašeno je vanredno stanje. Odluku o proglašenju donijela je Narodna skupština Republike Srpske. Tokom trajanja vanrednog stanja predsjednik Republike moći će da donosi uredbe sa zakonskom snagom i o pitanjima iz nadležnosti Parlamenta. Ova odluke bila je potrebna da bi se lakše sporovodile mjere koje je donijela Vlada Republike Srpske a tiču se pomoći, privredi, zdravstvu, obrazovanju ali i građanima, poručuje predsjednik Željka Cvijanović.
Odluka o venrednom stanju stupiće na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku.
Klub Bošnjaka najavio je veto zbog ugrožavanja vitalnog nacionalnog interesa, pa će odluka o stupanju na snagu biti odložena vjerovatno za nekoliko sedmica.
16.03.2020.

Od ponedeljka ljetnji red vožnje gradskih autobusa

Zbog vanredne situacije i prestanka rada škola došlo je do izmjene reda vožnje gradskih i progradskih autobusa.
Broj polazaka autobusa javnog gradskog i prigradskog prevoza u određenim periodima u toku dana zbog preventivnih mjera u vezi sa virusom korona.
Prema odluci gradskog Štaba za vanredne situacije i na preporuku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, biti redukovan na gradskim linijama, uključujući i polaske za Saračicu, Priječane, Motike, Kuljane, Barlovce i Karanovac /Desna Novoselija/, gdje će autobusi saobraćati po ljetnom redu vožnje u periodu od 5.00 do 8.00 časova, od 14.30 do 18.30 časova i od 22.00 do 23.00 časova
Na prigradskim linijama autobusi će saobraćati u registrovanim polascima po ljetnom redu vožnje u periodu od 5.00 do 8.00 časova i od 15.00 do 19.40 časova, uključujući i sve posljednje registrovane polaske iz grada ka prigradskom području, saopšteno je iz Gradske uprave.
Na GRADSKIM linijama (uključujući i polaske za Saračicu, Priječane, Motike, Kuljane, Barlovce i Karanovac (Desna Novoselija) autobusi će saobraćati po registrovanim polascima po ljetnom redu vožnje u periodu:
5:00 – 8:00 časova,
14:30 – 18:30 časova i
22:00 – 23:00 časova.
Na PRIGRADSKIM linijama autobusi će saobraćati po registrovanim polascima po ljetnom redu vožnje u periodu:
5:00 – 8:00 časova,
15:00 – 19:40 časova i
i svi zadnji registrovani polasci iz grada ka prigradskom području.
16.03. do 23.03.2020.

Izvođenje radova na cjevovodu

U skladu s uputstvom o postupanju za zaposlene u Vodovodu Banja Luka za period od 16.03. do 23.03.2020. godine u skladu s preporukama Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke obavještavamo vas da u srijedu, 18.03.2020. godine ekipe Vodovoda rade na popravci kvarova u vodomjernim šahtovima i na obilasku mreže.
U mjesnim zajednicama Bronzani Majdan i Donja Kola izvode se radovi na popravci sitnih kvarova u priključnim šahtovima što ne bi trebalo da dovede do prekida u vodosnabdijevanju potrošača u navedenim mjesnim zajednicama.
16.03.2020.

Preventivna proljećna deratizacija

Preventivna proljećna deratizacija na području Banjaluke počeće u ponedjeljak, 16. marta.
U prvoj sedmici, deratizacija će biti obavljena na zelenim površinama, vodotokovima, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, školskim, predškolskim i objektima mjesnih kancelarija.
15.03.2020.

Naredba Štaba za vanredne situacije Grada Banja Luka

Pogledaj kompletnu naredbu koja se odnosi na nove, restriktivne mjere sa ciljem zaštite stanovništva od korona virusa
mojTim se zahvaljuje posjetiocima portala Blinfo i želi im ljepše i ugodnije vijesti i novosti iz Banjaluke.

Last update mart 2020.

 Prilagođeno pretraživanje

I ovdje imate mogućnost pretrage sajta blinfo. Ukucajte - unesite pojam i kliknete na dugme Traži i ukoliko pojam postoji na sajtu blinfo dobićete spisak topika koji ga sadrže.
jump top