Head MENI

Malareklama
30.6.2020.

Dio Paprikovca dobiće savremenu energetski efikasnu LED rasvjetu

Ulica Maksima Gorkog na Paprikovcu uskoro će dobiti savremenu LED rasvjetu, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim će biti obuhvaćeno 79 ulica na području Banje Luke.
Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao radove, precizirao je da se modernizacija javne rasvjete provodi već drugu godinu, i to u saradnji sa Razvojnim programom UN-a (UNDP).
Radi se o projektu energetske efikasnosti koji radimo sa UNDP-om već drugu godinu, a ovaj put biće instalirano više od 1.500 led sijalica na području osam naselja u ukupno 79 ulica – kazao je Radojičić. On je podsjetio da je u okviru ovog projekta, prošle godine već instalirano 1.800 led sijalica, te da se upotrebom energetski efikasnije rasvjete ostvaruje i do 65 odsto manja potrošnja električne energije.
Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Paprikovac Mirjana Lakić izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsjetila da je kroz zajednički projekat takođe sa UNDP asfaltirana Ulica Davida Štrbca, koja je ujedno i najduža ulica u ovom naselju.
30.6.2020.

Ko će prodavati suvenire i kokice u centru Banjaluke?

Gradska uprava raspisala je danas javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za godišnju prodaju u Ulici Bana Milosavljevića, prema kriterijumu najvišeg iznosa.
Predmet dodjele je deset lokacija, namijenjenih za prodaju knjiga, suvenira, kokica i kukuruza.
Pravo učešća na oglasu imaju fizička lica sa mjestom prebivališta u Banjaluci.
Lokacije se dodjeljuju na period od 120 dana, počev od 19. jula ove godine, uz mogućnost produženja po zahtjevu stranke, a najdalje do 18. jula 2021. godine.
Jedno lice može da podnese prijavu samo za jednu lokaciju, u protivnom se prijava neće biti razmatrana.
Obrazac za podnošenje prijave se preuzima u Gradskoj upravi, kancelarija broj 605/aneks IV u vremenu od 08-10 i od 12-15 časova.

Narodno pozorište RS priprema predstave na krovu

U periodu od 6. do 11. jula odigraće se nekoliko predstava na krovu Narodnog pozorišta RS, repertoar nazvan “Zvjezdani teatar”.
6. jula, biće izvedena predstava „Istina (ne) boli“, 7. jula „Izgubljeni u Bruklinu“, 8. jula „Sinovi umiru prvi“, 9. jula „Ožalošćena porodica“, 10. jula „Usamljeni zapad“, a 11. jula „Odumiranje međeda“. Sve predstave počinju u 21 sat.
Odabrali smo predstave koje su tehnički manje zahtjevne i mogu se izvesti na krovu, jer smo uslovljeni nedostatkom scene. U slučaju loših vremenskih prilika predstave ćemo igrati na Velikoj sceni, uz propisano rastojanje publike. Za krov smo se odlučili, jer je u pitanju otvoren prostor, a i naše starije kolege uvijek se rado sjećaju prvih igranja na krovu, objasnio je umjetnički direktor Narodnog pozorišta Vladimir Đorđević.
20.6.2020.

Obnova i zamjena stolarije u školi „Zmaj Jova Jovanović“ i nekim drugim školama

Jedna od najstarijih banjalučkih osnovnih škola, „Zmaj Jova Jovanović“ biće potpuno obnovljena, u okviru ovogodišnjeg velikog plana sanacije škola i vrtića, vrijednog 6,5 miliona KM. Radovi na ovoj školi će koštati nešto više od milion KM i obezbijeđeni su kroz projekat „Energetske efikasnosti“. – Od energetskih mjera na ovoj školi, planirana je zamjena postojećih vanjskih prozora i vrata, postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta, ugradnja termostatskih ventila i pumpi, uz mogućnost drugih radova koji se, prije svega, odnose na sanaciju sanitarnih čvorova – poručili su iz Gradske uprave.
– Takođe, novu stolariju dobiće i OŠ „Branislav Nušić“ i područne škole u Drakuliću i Pavlovcu, uz sanaciju sanitarnih čvorova, dok je uz školu u Borkovićima planirana gradnja dječijeg igrališta –kazali su u Gradskoj upravi.
Dodali su da će bolje uslove za rad dobiti i đaci i nastavnici područne škole u Stričićima, na kojoj će biti zamijenjena stolarija i obnovljena fiskulturna sala.
Sredstva su planirana i za zamjenu stolarije u suterenu Ekonomske škole sa adaptacijom kabineta za praktičnu nastavu, te za početak izgradnje fiskulturne dvorane OŠ „Sveti Sava“, na kojoj će donacijom Vlade Japana biti zamijenjena i vanjska stolarija na starom dijelu centralne škole.
17.6.2020. logoGrad

Grad Banja Luka objavio javni poziv za upis i uplatu obveznica iz treće emisije

Obveznicama se namjeraju finansirati brojni javne projekti poput gradnje više novih vrtića, parkova, sportskih dvorana i puteva. Više detalja se može saznati na zvaničnom sajtu grada klikom na ovaj link. Početak upisa i uplate obveznica je 3. jul 2020. godine i ovaj proces traje osam dana.
1.6.2020.

U funkciji privremeni kružni tok kod „Lesnine“

Pušten je u saobraćaj privremeni kružni tok koji će biti u funkciji sve dok u potpunosti ne bude završena kružna raskrsnica", ističu u preduzeću "Niskogradnja" koje izvodi radove.
Na ovoj lokaciji trenutno se radi na izmještanju podzemnih elektro i vodovodnih instalacija, a iz preduzeća "Niskogradnja" apeluju da vozači imaju strpljenja i da voze u skladu sa privremenom saobraćajnom signalizacijom jer se na terenu nalazi veći broj mašina i radnika.
Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u naselju Obilićevo pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod "Centruma".
1.5.2020.

Klinički centar Republike Srpske gradi parking garaže

Da li je pravo vrijeme?

Po mnogima: Najgluplja moguća inversticija i projekt u vremenu korone i sigurne ekomomske krize koja slijedi

Najavljeno da Klinički centar Republike Srpske gradi parking garaže u vrijednosti od 35 miliona maraka. Direktor najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj Vlado Đajić kaže da se sve radi da bi pacijenti ali i medicinsko osoblje imali najasavremenije uslove I ulazak u bolnicu. Đajić kaže da je gradnja parkinga u vrijeme situacije sa virusom korona slučajnost jer su sad ispoštovani svi rokovi iz tendera a da nije on taj koji je odredio cijenu od 35 miliona maraka.
Možda je slučajnost, ali kad se deslila korona pandemija, na nju svi u svijetu računaju...
Parking garažu za potrebe Kliničkog centra gradiće firma Marković invest iz Laktaša koja je u ponovljenom tenderu bila i jedini ponuđač. Ovo preduzeće je na ponovljenom tenderu bilo jedini ponuđač, a za ovaj posao po sistemu “ključ u ruke” tražilo je 29.805.000 maraka bez PDV-a, što je samo 195.000 manje ispod procjenjene vrijednosti radova.
Na neke od nelogičnosti u ovom projektu još početkom prošle godine su upozoravali iz organizacije koja se bavi borbom protiv korupcije, “Transparency International BiH”. Tenderskom dokumentacijom je bilo predviđeno da prednost imaju ponuđači koji ponude što duži rok plaćanja, koji može biti minimalno 48 mjesečnih rata. U određivanju ekonomski najpovoljnije ponude bodovao se i rok izvršenja radova kao i garancija za izvedene radove.
Gradnja parking prostora dio je projekta izgradnje objekata za stacionarni saobraćaj i komercijalne sadržaje.
mojTim se zahvaljuje posjetiocima portala Blinfo i želi im ljepše i ugodnije vijesti i novosti iz Banjaluke.

Last update mart 2020.

 Prilagođeno pretraživanje

I ovdje imate mogućnost pretrage sajta blinfo. Ukucajte - unesite pojam i kliknete na dugme Traži i ukoliko pojam postoji na sajtu blinfo dobićete spisak topika koji ga sadrže.