Head MENI

BL novosti Malareklama
30.06.2020

Na Klinici za ginekologiju povodom “Konferencije beba” uručeni poklon-paketi mladim majkama

Poklon-paketi opreme za bebe, kao i 150 kompleta posteljine za krevete za porodilje i bebe uručeni su danas Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKCRS) povodom manifestacije “Konferencija beba”.
Poklone za majke i najmlađe uručila je Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS, koja je rekla da je manifestacija “Konferencija beba” uspješno organizovana posljednjih nekoliko godina.
Mile Bokan, doktor na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCRS, zahvalio je nadležnom ministarstvu, te dodao da će ova donacija biti adekvatno iskorištena.
29.06.2020

Počelo izdavanje ljekarskih uvjerenja za buduće studente

Budući studenti mogu da os 30.6.2020 dobiti ljekarska uvjerenja za upis na prvu godinu fakulteta. Uvjerenja mogu dobiti u Edukativnom centru porodične medicine na lokalitetu Poliklinike, kao i u Medicinskom specijalističkom centru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je iz banjalučkog Doma zdravlja. "U objektu Poliklinike obezbijeđen je poseban ulaz za studente, prvi ulaz prema staroj lokaciji hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske (lijevi blok). Sistematski pregledi biće obavljani u ordinaciji 11 Edukativnog centra, dok će se psihološka testiranja vršiti u sali za predavanja", navode iz Doma zdravlja.
U saopštenju je navedeno da se ljekarska uvjerenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi ne izdaju za buduće studente Policijske akademije, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.
Iz Doma zdravlja mole studente da poštuju preporučene epidemiološke mjere i nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.
23.06.2020 

Zabranjene posjete domovima za stare u Banjaluci

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka je u utorak 23.6.2020 zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području grada donio odluku o zabrani posjeta domovima za stara lica.
Cilj ove mjere jeste da spriječi unošenje virusa korona u te ustanove - rekao je nakon sjednice Štaba gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić navodeći da je situacija takva da ne iziskuje uvođenje radikalnijih mjera.
Imamo tipičnu situaciju u BiH, imamo značajan broj oboljelih i možemo reći da se sve može uvesti, ali iz BiH se sve manje može izaći, tako je i sa virusom - kazao je Radojičić.
Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da su do sada u Banjaluci preminula 44 lica kod kojih je registrovan virusa korona, a za 6.600 osoba su izrečene mjere nadzora.
21.06.2020

Branislav Zeljković: Epidemiološka situacija trenutno pod kontrolom, ali građani moraju biti odgovorni

Trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj je pod kontrolom, iako broj zaraženih virusom korona raste, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.
Zeljković je istakao da je bilo za očekivati da poraste broja pozitivnih osoba nakon što je došlo do ublažavanja mjera i otvaranja granica, ali da građani odgovornim ponašanjem mogu uticati da epidemiološka situacija ostane pod kontrolom.
Građani moraju biti svjesni činjenice, dodao je, da svako nepoštovanje mjera vodi ka pogoršanju epidemiološke situacije i da je to veoma jednostavna jednačina.
On je naglasio i da građani moraju biti svjesni činjenice - da je zdravstveni sistem trenutno pod velikim pritiskom jer mora da zadrži nivo zdravstvene zaštite iz perioda prije korone u skladu sa ponašanjem i trenutnim mjerama u vezi sa pandemijom virusa korona.
- U ovom trenutku samo sinergističkim djelovanjem možemo cijelu situaciju držati pod kontrolom, da ne bi došlo do pogoršanja situacije - naglasio je Zeljković.
Od 35 novooboljelih u Srpskoj, jedna osoba iz Banjaluke. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 100, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 58.
20.06.2020

Banjalučani izabrali najuređenije dvorište

Zbog situacije sa korona virusom izbor je po prvi put obavljan on-line. Pobjednici su oni čiji album u roku od 24 časa, koliko traje glasanje, sakupi najviše lajkova.
Prema glasovima, koji su se skupljali na društvenoj mreži Facebook, građani Banjaluke izabrali su najuređenije dvorište i prostor zajednica etažnih vlasnika na području svog grada.
U kategoriji "Najuređenije dvorište", pobjednik je Jovica Kosić koji je dobio 843 glasa.
U kategoriji "Najuređeniji prostor zajednica etažnih vlasnika", pobjedu je odnijela Zajednica Nikole Kostića 15 koja je prikupila 800 glasova.
"Hvala svima za učešće, a najuspješniji će u narednim danima biti obaviješteni o preuzimanju nagrada", naveli su iz Grada Banjaluka.
PP_adsense PAR

19.06.2020

Banjaluka ponovo prva po broju oboljelih.

Prema posljednjem epidemiološkom izvještaju u Republici Srpskoj virusom korona zaraženo je još 25 osoba.
Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Banjaluke, četiri iz Doboja, po tri iz Kostajnice i Modriče, po dvoje iz Oštre Luke i Teslića i po jedno iz Prijedora, Gradiške, Zvornika i Dervente.
Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.
18.06.2020

U centru Banjaluke zatečeno desetak migranata

Migranti su se okupili ispred nekadašnje firme Lana export. Policijska patrola je oko 13.30 došla na lice mjesta po prijavi građana. Policijski službenici policijske stanice Lazarevo zatekli su grupu od desetak migranata u blizini banjalučke Tehnološke škole, rečeno na konferenciji za štampu u Policijskoj upravi Banjaluka.
U Policijskoj upravi je rečeno da će migranti biti upućeni u najbliži prihvatni centar.
17.06.2020

Predstavljeno idejno rješenje "Parka prirode Suturlija"

Tim na čelu sa predsjednikom Skupštine grada Banjaluka i nosiocem inicijative „Park prirode Suturlija“ Zoranom Talićem predstavio je idejno rješenje i viziju razvoja „Parka prirode Suturlija“ gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću.
Planirano je da se u donjem toku Suturlije naprave brojni sadržaji, a idejno rješenje rađeno je uz konusulaticiju sa brojnim organizacijama, udruženjima, institucijama kao i građanima proteklih godinu.
Građani bi već od ove godine na raspolaganju mogli imati prve sadržaje, koji obuhvataju izgradnju sportsko-rekreativnih terena i prostora, izletničkih kućica i dječijih igrališta.
FootBL
mojTim se zahvaljuje posjetiocima portala Blinfo i poziva ih na saradnju

Najljepšem gradu


Last update jun 2020.