Head Saopštenja
Ovdje izneseni stavovi nisu mišljenje koje odražava stavove mog Tima.
Prenosimo ih kao stavove PPJEB i molimo da se shvate kao takvi.

Saopštenje br. 1 verzija 1.0.06.2009

PPJEB Sopštenje za javnost

Održana je osnivačka skupština Partije Pirata jugoistočne Evrope sa sjedištem u Banjaluci, u ostatku teksta PPJEB. Izostavljanje prva dva slova ne smatra se slučajnim.

Skupština je održana u ilegali u jednom od banjalučkih lokala. (O kom lokalu je riječ za sad ne otkrivamo, nakon pobjede na izborima tu će biti postavljena spomen ploča. O natpisu na ploči odlučiće istorija i najbolja ponuda. Zasad je najviša ponuđena cijena tri besplatne večere za šest osoba, bez pića; što odbijamo s gnušanjem. 
Poslije utvrđivanja kvoruma, verifikaciona komisija je utvrdila da Skupštini prisustvju tri člana partije uživo i nekoliko stotina putem televotinga i u mislima trojice prisutnih. Kako je Internet virtuelni prostor legitiman, jednoglasan je bio zaključak da je uspostavljen potreban legitimitet i da kvorum obezbjeđen.
Prva tačka je bila usvajanje dnevnog reda. Dnevni red je usvojen preglasavanjem, od strane konzervativnog krila, pa je kao nulta tačka usvojena jagnjetina i hladno pivo.
Potom je na red došao izbor radnih tijela. Jednoglasno je usvojeno da se svi prisutni proglase prvoborcima i da dobiju olimpijske penzije. Odbačena je incijativa piratske omladine da se proglase barbudosima, kao ultralijeva; ali je usvojeno da se kao izdvojeno mišljene evidentira u zapisniku sa Skupštine što i činimo.
Radno predsjedništvo se nakratko povuklo u salu, jer je zasjedanje započelo na terasi. Nije tačno da se to desilo zbog kiše, razlog je mnogo ozbiljniji; pojedini članovi su se žalili da ih konobar ignoriše po nalogu režimskih vlasti. Zasjedanje je nastavljeno u sali.
Predsjednik stranke je drug Španac. Kao što je poznato, drug Španac, je jedan od prvih pirata Balkana i široj javnosti je postao poznat 1996. godine, kao jedan od suvlasnika prvog priratskog CD kluba u Banjaluci. Pet godina je uspješno odoljevao na vjetrometini milenijumske histerije lažnih čuvara autorskih prava imperijalnih korporacija. Sa prve linije s povukao neporažen 2003. godine, prepustivši tržište bugarskim saborcima, koji su sve do ulaska u Evropsku Uniju suvereno vladali piratskim frontom Balkana,
Vođena je diskusija o izboru imena i prezimena predsjednika. Vrlo brzo se iskristalisala dva prijedloga. Prvi je da to bude Mile Dodik. Drugi je da bude Josip Broz. Pošto je bilo vrijeme ručku Skupština je ostala bez kvoruma, pa je odlučeno da se odluka o tome da li će se predsjednik zvati Mile Dodik-Španac, ili Josip Broz-Španac odloži za drugu Skupštinu. Odluka će se donjeti glasanjem na Internetu po ključu pjesme Evrovizije: Vi glasate i platite skupe impulse, a mi odlučimo.
Za genseka je izabran Valter. Drug Valter je saborac, druga Španca i njegova osnovna obaveza je da privuče vegeterijance u stranku. Poznata je uloga vegeterijanaca u istoriji, pa se nadamo da smo se na ovaj način obezbjedili od pokušaja da se stranci otupi revolucionarna oštrica. Ime Genseka će biti određeno nakon imena Predsjednika. U radnim materijalima će se do tada koristiti imenom Papa Valter XIII.
Komesar za odnose sa javnošću je drug Bakunjin. Rješeno je da se zbog konspirativnosti njegovo (moje) ime javno ne publikuje. On će sa javnosti da komunicira putem Sopštenja, koji se svi moraju pridržavati.

U slučaju da saopštenja ne shvatite kao ozbiljna i obavezna, sami snosite posljedice. Kao prva mjera odmazde za nepoštovanje Saopštenja predviđeno je prokletstvo: dabogda dobio hipotekarni kredit. U slučaju naročito drskog odbijanja predviđa se oštrija kletva: dabogda ostao bez Interneta. Kao finalna sankcija je dabogda ti crkao PC, TV i mobitel. Znamo da se ovo čini preradikalno, ali revolucija zahjeva žrtve, uostalom jedan od američkih drugova je davno rekao: kajganu nećeš napraviti ukoliko ne polupaš nekoliko jaja.
Zato svima preporučujemo Čuvajte svoja jaja.

Kao zaključne odredbe Skupštine usvojeno je da se na idućoj sjednici radnog Predsjedništva, kojeg čine Predsjednik, Gensek, Komesar i neodređen broj kooptiranih članova, odrede simboli, grb, himna i zastava stranke. Sjednica će se održati na kodnoj lokaciji Gvantanamo-Gijana-Tunjice, koju treba da odrede službe bezbjednosti.
Prijedlozi simbola su srk i čepić.
Obrazloženje:
1. Poslije dobrog srka sve je lakše.
2. Uvijek će se naći neko da te začepi.
Prijedlog grba je grba. Obrazloženje: Svi koji se bore za pravdu, prije ili kasnije postanu grbavi.
Prijedlog himne prva strofa američke himne i druga strofa Internacionale. Obrazloženje: Da se Turci ne dosjete, Bože čuvaj kraljicu našu zaštitinicu.
Prijedlog zastave gaće na štapu. Obrazloženje nije potrebno.

U Banjaluci juna 2009.

Pridružite se piratima, ima nas koji nemamo.
Po ovlaštenju predsjednika i svih članova ovo saopštenje je evidentirano i kao takvo dostavljeno javnosti.
Napomena kopirajt čistuncima:
Nad ovim Saopštenjem ne postoji nikakva autorska zaštita i poželjno je da ga kopirate i širite kompletnom vaseljenom, putem Interneta i kopir aparata. Ukoliko želite da poboljšate tekst ne mjenjajući mu smisao, učinite to slobodno, jedini uslov je da to naznačite izmjenom verzije. Ukoliko želite da promjenite smisao Vaša je obaveza da Saopštenju promjenite broj. U oba slučaja samo je poželjno da naznačite izvor, a to smo mi: PPJEB.
Naš izbor za javnu prezentaciju je http://www.blifo.info čiji Banjalučki manifest smatramo ludističko-utopističkom deklaracijom, ali joj ne odričemo dobre namjere i određenu lucidnost. Na ovaj način blinfo portal proglašavamo Aldžazirom PPJEB-a.
Footer Saopstenje

PR Commissioner comrade/drug/товарищ Bakunjin