Head Saopštenja
Ovdje izneseni stavovi nisu mišljenje koje odražava stavove mog Tima.
Prenosimo ih kao stavove PPJEB i molimo da se shvate kao takvi.

PPJEB Sopštenje za javnost Saopštenje br. 2 verzija 2.0.11.2009

Partije Pirata jugoistočne Evrope sa sjedištem u Banjaluci

Koristimo priliku da svima koji slave, čestitamo godišnjicu velikog Oktobra.
Svi znaju da je oktobar u novembru, a zbog konspiracije izvršili smo alokaciju novebra u decembar. Tako ćemo organizovati tajnu paradu povodom ovog praznika. Parada će se obaviti prve subote u decembru na platou ispred Trga Revolucije. Zvanično, Trg sa ovim imenom ne postoji, pa će i sama parada biti nezvanična i vrlo svečana. To što je nezvanična, znači da nema nikakve ceremonije ni učesnika. Na osnovu ovakve genijalne ideje i incijative druga Predsjednika, neće se događati ništa, pa ni vlasti bez obzira koliko se trudile, to neće moći da spriječe. Tako smo izvojevali pobjedu u još jednoj neravnopravnoj bici.
Čestitamo sami sebi i Vama zahvaljujemo na učešću u ovoj herojskoj epopeji koja traje.
Neophodne su nove forme slobode; PPJEB odbacuje metode, ali jednim dijelom prihvata ideje Oktobra.
Nove forme slobode odbacuju diktaturu i prije svega znače slobobodnu razmjenu ideja na novim-starim principima piraterije.

Nakon svečarskih evo nekoliko radnih informacija.
Radno predsjedništvo je usvojilo i potvrdilo prijedloge simbola, grba, himne i zastave kako je predloženo u osnivačkim aktima partije.
Određene su boje i format simbola, grba i zastave.
Srk i čepić su zlatne boje na crvenoj podlozi nakrivljenog prvougaonog oblika 2:1, u formi Nazdravlje.
Grba je smeđa, kvadratnog oblika.
Zastava je formata 16:9 sa simbolima u gornjem lijevom uglu učkura.
Boje zastave-gaća na štapu, zavisi od materijalnog statusa, ali poželjno je da budu dezinfikovane.
Dopuštene grafičke forme biće objavljene u popratnim materijalima, a shodno piratskim konvencijama primjenjivaće se bez ograničenja.
Isticanje smbola je dobrovoljno, ali na proizvodnju znački sa istim, ekskluzivno pravo polaže firma PGK-Integral u mješovitom vlasništvu Predsjednik, Gensek, Komesar. 

Za muziku partijske himne raspisujemo tender. 
Uslovi tendera su da je muzika svečana, revolucionarna, u duhu tradicije i sa osnovama rock&rolla. Odnos rock&rolla i tradicija-revolucija, nije propisan. Kvalitet treba biti na nivou Mocarta i ISO 9000 standarda. Svi kojima nisu jasni uslovi tendera mogu da se obrate tetku druga Bakunjina. Transparentnost ove rođačke veze pokazuje da svi koji pokušaju da se prijave na tender, bez veze, nemaju šanse, čime dokazujemo da je kod nas poštenje nešto što se podrazumjeva.

Kako je Komunistička partija Srbije za predsjednika izabrala Josipa-Jošku Broza, izbor imena rukovodilaca PPJEB-a odlaže se do iduće godišnje skupštine. U radnim materijalima će se, do daljnjeg, umjesto imena koristiti funkcije.

Poslije neobično vrućeg, ali i radno iskorišćenog ljeta, došla je jesen i vrijeme da sumiramo rezultate prvog polugođa djelovanja naše partije.
Nakon šest mjeseci jači smo nego ikad. Ovo je konstantna činjenica koja važi za sve partije i sva događanja u njima. Ako niste znali, partije su jače kad ih neko napusti, pa čak i umre, a bitno se osnaže kad se dokaže da je neko od njihovih članova lopov i prevarant.
Nažalost nismo imali takvih slučajeva, bar ih ne priznajemo.

Razlozi zašto se nismo ranije oglašavali su višestruki:
Prvo rad u miru i tišini. Drugo rad u konspiraciji. Treće rad i red.
Mogli bi nabrojati još bar deset ovakvih razloga, ali shvatili ste nije nam se dalo.

Potomci i sljedbenici Milene Ajnštajn su u našim redovima. Zahvaljujući njima PPJEB nastavlja da se bori protiv neznanja. Tako smo u prilici da tapet kritičke analize stavimo milenijumski eksperiment kao dio svjetske zavjere koju smo razotkrili.
Za sve koji nisu upućenu recimo da je u toku ponovljeni eksperiment koji se provodi u laboratorijama CERN-a u Švicarskoji i Francuskoj.
Eksperiment, navodno, treba da stvori prvobitnu-božju česticu u velikom hadronskom kolajderu- sudaraču, najvećoj i najskupljoj naučnoj mašini na svijetu, vrijednoj pet milijardi evra, simulirajući „Veliki prasak”. Stvarno treba da razonodi nekoliko hiljada naučnika u udobnosti akademske zajednice. 
Prvobitni eksperiment smo uspješno sabotirali u septembru 2008. Ovog oktobra (2009.) ponovo se zavrtio kolajder...
Činjenica je da dnevno umire 67.000 ljudskih bića od gladi. "Danas će od gladi umrijeti više od 17.000 djece. Po jedno na svakih pet sekundi. Šest miliona godišnje." Pošto postoji dovoljno hrane moguće je da odgovor na ovu ljudsku glupost i tajnu saznamo tako što ćemo u tunelu u Cernu paralelno sa ubrzanjem nulte čestice vršiti i usporenje ljudske pohlepe i ravnodušnosti, tražeći ekvivalent termina poštena inteligencija.
Kako moderna fuzzy matematika i nauka dopuštaju nejasna i maglovita rješenja, PPJEB je siguran da će se upravo to maglovito dogoditi. Ne želeći Vas držati u neizvjesnosti ovdje po prvi put otkrivamo kakav će biti rezultat. Rezultat će biti sigurno neuspješan:
Ako eksperiment uspije svijet će propasti, pa će rezultat eksperimenta biti neuspješan. 
Ako eksperiment ne uspije svijet će nastaviti da postoji, ali nećemo saznati kako da se odbranimo od gluposti i pohlepe.

Pojavile su se i određene glasine i insinuacije o našoj neaktivnosti sa navodnom kriminalnom pozadinom. Mada žuta štampa ne bi trebala biti naš nivo korespondencije, ovaj put ćemo načiniti izuzetak i pozabaviti se nekim od tih zlonamjernih glasina koje plasiraju sluge krupnog i sitnog kapitala.. Krenimo da raskrinkavamo te opačine redom:

ad1.

Glasine da su neki od naših članova postali disidenti, a drugi zaglavili u kapitalističkim kazamatima nisu tačne. Čak i ono što je tačno, je zlonamjerno protumačeno.
Tako je jedna od spektakularnih akcija eksproprijacije progašena običnom pljačkom. Naši drugovi koji su u Švedskoj izveli uspješan helikopterski prepad na kapitalističko utvrđenje-banku proglašeni su običnim pljačkašima. Čak i oni dobronamjerni su podlegli desničarskim skretanjima i proglasili ovaj podhvat djelom misije Robina Huda i Pabla Eskobara. Svi koji žele istorijske refleksije ovaj poduhvat mogu da porede sa ranim radovima druga Džugašvilija i sličnom eksproprijacijom u Tbilisiju. 
Kazamati Švedske i njihove hladne saune ne mogu da slome naš revolucionarni duh.
Priznanje pljačke je dio revolucionarne taktike, gdje se snaga prikazuje kao slabost. I obrnuto. Dio novca na računima u Švicarskoj i Kajmanskim ostrvima biće iskorišćen u svrhe revitalizacije zaslužnih članova, Predsjedništva prije svega.
Jednoglasnom odlukom Predsjednštva, uslovna presuda Genseku, ulazi u njegov revolucionarni penzioni fond kao beneficirana i umjesto tri vodiće se kao četri i po mjeseca u radnom stažu sa koeficijentom 5.

ad2.

Ljetovanje na Sočiju je bilo radno i to što je trajalo tri i po mjeseca svjedioči da naša radinica Bolja hladovina ima šta da kaže. U sklopu radionice izvršena su kompletna ispitivanja nekolicine konjaka u srazu sa češkim pivom i francuskim vinom. Nepobitno je utvrđeno da je pri velikim vrućinama najbolje osvježenje mlado nefermentirano pivo za sve odrasle osobe. U slučaju promjenjivog vremena i juga, opravdana je upotreba konjaka, ali u umjerenim količinama i sa obaveznom mezom. Pozitivno dejstvo vina je nepotvrđena nuspojava.
Tokom ljeta je na više lokacija organizovasno i nekoliko kurseva i različitih sekcija. Kursevi su bili uglavnom na temu kako preživjeti stečaj u tranziciji.
Najposjećeniji su bili U penziju prije pedesete i Kako se uhljebiti u vladinom i nevladinom sektoru. 

Rad sekcija ćemo zadržati konspirativnim i dostupan samo članovima, izuzev jedne koja se bavila revolucionarnom farmakologijom. Naime, PPJEB sekcija za transbiološka ispitivanja je uspjela da dešifruje najveći dio tajnog GNOM projekta. Na osnovu njihovih rezultata izveden je niz eksperimenata koji je dokazao kompletnu transformaciju pojedinca.
Ovdje otkrivamo dvije frapantne činjenice koje trebate ponavljati kao mantre dok ne postanu istina:
1. Čuvena ovca Dolly je ustvari vuk.
2. Virus H1N1 ne postoji i sva prevencija protiv njega je prevara.

Radni zadaci za članove i sipatizere PPJEB-a tokom nadolazeće zime:
1. Ostajte živi, potrebni ste nam takvi
2. Od gripe se branite radikalnim metodama: čaj C-vitamin do maksimuma
3. Proslavite sve dolazeće praznike i slave, neprijatelja ćete tako najbolje uspavati 
4. Aktiviraj lanac PPJEB-a: Pošalji ovo saopštenje barem trojici svojih poznanika

Završavamo već tradicionalnim pozivom:
Pridružite se piratima, ima nas koji nemamo.

U Banjaluci novembra 2009.

Po ovlaštenju predsjednika i svih članova ovo saopštenje je evidentirano i kao takvo dostavljeno javnosti.
O detaljima kopirajt prava možete se upoznati u Saopštenju br.1.
Footer Saopstenje

PR Commissioner comrade/drug/товарищ Bakunjin